Hoe is Wanzeel Koerse ontstaan?

Alles wat je moet weten over het ontstaan van Wanzeel Koerse.

free web software

Het nieuwe wielerseizoen op de weg staat alweer voor de deur. Opnieuw zal Wanzeel Koerse het regionaal wielercircuit op gang trekken. Op 7 maart 2018 organiseren de Wielervrienden Wanzele reeds voor de 38ste keer de eerste kermiskoers van het land.

In het verleden hebben wij toch enkele grote namen uit de wielrennerij kunnen inschrijven op onze erelijst. De eerste editie werd gewonnen door onze parochiaan Etienne van der Helst. Verdere bekende namen waren o.a. in 1986 Eddy Planckaert, 1990 Vladislav Ekimov, 1995 Ludo Dierckxsens, 1997 Hendrik Redant en niet te vergeten onze recordhouder met 4 overwinningen (2004, 2005, 2009 en 2011) Steven Caethoven.

Vorig jaar hadden we met 152 renners terug een ruim deelnemersveld aan de start. De Belg Charlie Arimont afkomstig uit Villers La Ville toonde zich de sterkste in de spurt van een uitgedund peloton. Hij klopte de Belg Emiel Vermeulen en de streekgenoot Jérome Baugnies.

Wij dragen de uitbouw en de toekomst van Wanzeel Koerse in ons hart en willen daarom onze sponsoren opnieuw pakketten aanbieden die u verder in deze brochure in detail uitgelegd krijgt. Deze sponsorpakketten openen voor u een pak nieuwe mogelijkheden.

Ook dit jaar organiseren wij opnieuw een Dameskoers, onze 3e editie gaat door op 20 mei 2018. De start is voorzien om 15 uur ter hoogte van ons lokaal Hoop in de toekomst. Deze koers maakt ondertussen deel uit van een regelmatigheidscriterium, namelijk de Ladies Cycling Trophy. Daardoor zijn we alvast zeker van een aantal deelneemsters. kroonde de Nederlandse Monique van de Ree zicht tot winnares, uit 111 deelnemers en dit voor de Finse Vainionpaa Laura en de Belgische Kaat Hannes.

Wij verwelkomen vele sponsors, maar natuurlijk ook vele wielerliefhebbers. De start wordt gegeven ter hoogte van café Hoop in de Toekomst (Nonnenbosstraat 7, Wanzele). De dranktent is voorzien aan de aankomstlijn ter hoogte van Recordbank Dirk Grepdon gelegen aan het speelplein in de Watermolenstraat.

Met sportieve groeten,

Johan Clinckspoor
Voorzitter  

© Copyright 2017 Renaat Delporte - All Rechten voorbehouden