free amp template

Hoe is Wanzeel Koerse ontstaan?

Alles wat je moet weten over het ontstaan van Wanzeel Koerse.

De geur van versgebakken hamburgers, de goktafeltjes langs het parcours en de pinten die al van ‘s morgens vroeg over de toog schuiven, dat moet een kermiskoers zijn. En wat voor één. Wanzeel Koerse is de eerste en één van de 25 overblijvende profkermiskoersen in Vlaanderen. Al voor de 39ste keer organiseren we die in Wanzele. Ditmaal gaat die door op 13 maart 2019.

Dat Wanzeel Koerse niet zomaar een kermiskoers is kan je zien aan onze erelijst. De eerste editie werd gewonnen door onze parochiaan Etienne van der Helst. Verdere bekende namen waren o.a. in 1986 Eddy Planckaert, 1990 Vladislav Ekimov, 1995 Ludo Dierckxsens, 1997 Hendrik Redant en niet te vergeten onze recordhouder met 4 overwinningen (2004, 2005, 2009 en 2011) Steven Caethoven.

Vorig jaar stonden er 148 renners aan de start. In 2018 won de Nederlander Cees Bol. De 2de en 3de plaats waren respectievelijk voor Jelle Mannaerts en Enzo Wouters. Op 26 mei 2019 organiseren we voor de 4de keer ook een vrouwen profkoers. Vorig jaar werd die gewonnen door de Nederlandse Lotte van Hoek. De 2de plaats was voor Kern Spela en de 3de plaats voor Gaia Tortolina.

Tradities zijn er om in ere te houden. En dat is ook voor Wanzeel Koerse het geval. Ieder jaar opnieuw werken wij voor onze sponsors een sponsorpakket uit. Op de volgende pagina’s krijgt u een gedetailleerd overzicht van deze pakketten.

Wij verwelkomen vele sponsors, maar natuurlijk ook vele wielerliefhebbers. De start wordt gegeven ter hoogte van café Hoop in de Toekomst (Nonnenbosstraat 7, Wanzele). De aankomstlijn ter hoogte van Verzekeringskantoor Dirk Grepdon gelegen aan het speelplein in de Watermolenstraat.

Met sportieve groeten,

Johan Clinckspoor
Voorzitter  

© Copyright 2019 Renaat Delporte - All Rechten voorbehouden