Hoe is Wanzeel Koerse ontstaan?

Alles wat je moet weten over het ontstaan van Wanzeel Koerse.

free web templates
Mobirise

13 maart 1981, bij de eerste editie van Wanzeel Koerse - aankomst hierboven te zien - komt Etienne Van der Helst als eerste over de meet. Moest je vandaag aan de aankomstlijn gaan kijken, zou je zien dat er weinig verandering is. Al 40 edities komt Wanzeel Koerse op dezelfde plaats aan. En als het moet doen we daar nog 40 edities bij. Want we kunnen het niet missen: De geur van versgebakken hamburgers, de goktafeltjes langs het parcours en de pinten die al van ‘s morgens vroeg over de toog schuiven.Wanzeel Koerse is de eerste en één van de 25 overblijvende profkermiskoersen in Vlaanderen. Deze keer gaat Wanzeel Koerse door op 4 maart 2020.

Dat Wanzeel Koerse niet zomaar een kermiskoers is kan je zien aan onze erelijst. Bekende namen waren o.a. in 1986 Eddy Planckaert, 1990 Vladislav Ekimov, 1995 Ludo Dierckxsens, 1997 Hendrik Redant en niet te vergeten onze recordhouder met 4 overwinningen (2004, 2005, 2009 en 2011) Steven Caethoven.

Vorig jaar stonden er 148 renners aan de start. In 2019 won Elias Van Breussegem. De 2de en 3de plaats waren respectievelijk voor Jordi Meeus en Lionel Taminiaux. Op 31 mei 2020 organiseren we voor de 5de keer ook een vrouwen profkoers. Vorig jaar werd die gewonnen door de Nieuw-Zeelandse Rushlee Buchanan. De 2de plaats was voor Thalita De Jong en de 3de plaats voor Holly Edmondston.

Tradities zijn er om in ere te houden. En dat is ook voor Wanzeel Koerse het geval. Ieder jaar opnieuw werken wij voor onze sponsors een sponsorpakket uit. Op de volgende pagina’s krijgt u een gedetailleerd overzicht van deze pakketten.

Wij verwelkomen vele sponsors, maar natuurlijk ook vele wielerliefhebbers. De start wordt gegeven ter hoogte van café Hoop in de Toekomst (Nonnenbosstraat 7, Wanzele). De aankomstlijn ter hoogte van het ontmoetingscentrum.

Met sportieve groeten,

Johan Clinckspoor
Voorzitter

© Copyright 2020 Renaat Delporte - All Rechten voorbehouden